Cum sa faci un buchet “pretios”?



Intr-un articol anterior ti-am promis a-ti arata pas cu pas cum se poate face un buchet din “flori pretioase”, adica din bijuterii!

Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a realiza un asemenea buchet!
Lucruri de care ai nevoie:

  • 50-85: brose, cercei mari, medalioane, inele…etc.;
  • 2 m de panglica lata de 12 cm din taffta;
  • 2.70 m de panglica de catifea lata de 10 cm;
  • 2.70 m de margele transparente si aurii prinse pe fir;
  • foarfece;
  • fasii de sarme taiate;
  • ac;
  • pistol de lipit cu silicon;
  • plasa verde pentru 22 flori;
  • corsaj banda verde deschis;
  • bijuterie cu ac de siguranta;
  • 2 tulpini de hortensie verde deschisa;
Cum sa iti alegi bijuteriile?
Ar trebui sa iei in considerare cateva lucruri atunci cand alegi piesele de bijuterii pe care urmeaza sa le incluzi in buchetul tau, al nasei sau al domnisoarelor de onoare.

  1. Culoarea – alege cel putin trei, dar nu mai mult de cinci combinatii de culori si respecta-le. In acest buchet s-au folosit nuante de verde, violet, turquoise si aur punand accentul pe aurul vechi;
  2. Terminatia – alege un tip de metal. Se pot folosi toate nuantele de metale aurii sau toate nuantele de metale argintii. Acestea vor oferi buchetului tau un look mai lustruit.
  3. Marimea – alege piese de bijuterii intr-o varietate mare de dimensiuni. Acestea vor oferi adancimea si dimensiunea de care are nevoie buchetul pretios.
  4. Sentimente…amintiri… – este posibil sa doresti sa incluzi cateva bijuterii care au o semnificatie speciala pentru tine. O brosa de la bunica ta pe care o purta mereu, initialele tale si a logodnicului tau sau cerceii purtati de mama ta in ziua nuntii ei.
  5. Valoarea – nu trebuie sa folosesti bijuterii care sunt  prea scumpe. Buchetul va fi luat si lasat jos pe tot parcursul zilei. Ar fi groaznic sa-si piarda o parte din bijuterii…sau sa ii cada cateva pietricele, cand stii cat de valoroase sunt fiecare din accesoriile folosite.
  6. Inspiratie – daca ai o brosa care inseamna mult pentru tine, foloseste-o pentru a  te inspira in culorile intregului buchet.
Pasul nr. 1: Sarma si infasurarea

Prinde bijuteriile pe care le-ai ales cu sarma. Deoarece fiecare bijuterie va fi diferita va trebui sa modifici tehnica de prindere a sarmei pentru fiecare piesa. Pentru bijuteriile mai grele va trebui sa folosesti 2 fire de sarma, astfel incat sustinerea sa fie mai mare. Odata ce ai prins bijuteria cu firul de sarma, aceasta nu trebuie sa se indoaie cand o ti de sarma intre doua degete, altfel nu va rezista in buchetul finit.




Brosa prinsa cu firul de sarma trebuie sa fie robusta. Aceasta sarma se infasoara de jur imprejur cu banda verde, care tine  mai multe fire impreuna si adauga astfel stabilitate buchetului.






Acesti pasi se repeta pana cand toate piesele tale de bijuterii sunt prinse cu fir de sarma si infasurate cu banda verde.




Pasul nr. 2: Asamblarea buchetului pretios

Tineti florile de hortensie (sau orice alte flori naturale marunte)  in mana stanga. Introduceti “firele” de bijuterii in mijlocul buchetelului de flori naurale si infasurati aceste fire una cate una cu banda verde. Hortensia actioneaza ca un distantator si umple spatiul dintre bijuterii astfel incat sa nu se poata vedea sarmele. Hortensiile vor fi complet acoperite atunci cand vei termina cu buchetul.
Rotiti buchetul in timp ce introduceti brose mentinand in acelasi timp o forma placut bombata.




Dupa ce ai adaugat toate bijuteriile cu fir, iar buchetul are o forma care iti place, aduna toate capetele firelor si strange-le bine in mana, dupa care vei infasura intreg manerul cu banda verde de corsaj.




Pasul nr. 3:  sirag de margele

Modeleaza bucle de 7 cm din fir de margele. Ai nevoie de 4 astfel de bucle pentru acest fir.




Ataseaza acestor 4 bucle, un fir de sarma lung infasurat in banda verde.




Pune acest fir de margele astfel obtinut, la buchetul initial din bijuterii si flori. Desfa aceste fire intre ele, si inconjoara partea de jos a buchetului (il vei acoperi doar pe jumatate).

Acest fir de margele, il vei infasura si pe el, cu aceasta banda verde pe manerul buchetului de bijuterii.




Pasul nr. 4: Gulerul din panglica si manerul

Taie 8 cm de panglica si pune-o deoparte. Prinde panglica ramasa cu doua degete. Tine sarma de cupru care ruleaza pe lungimea panglicii si trage de sarma prinzand panglica. Cantinua sa faci acest lucru pana ce intreaga panglica devine plisata.




Prinde firul utilizat pentru a increti panglica la ambele capete taiate. Dupa ce ai incretit toata planglica, fa un nod cu amble capete ale sarmei.




Cu ajutoru pistolului cu silicon, lipeste ambele capete ale panglicii. Apasa capetele lipite impreuna pentru a forma o “cusatura”.




Pe manerul buchetului, introdu acest guler din panglica. Pentru a fixa aceast guler de maner, lipestel cu silicon de jur imprejur, de banda verde a manerului.




Infasoara tulpina  buchetului cu cei 8 cm de panglica pusa deoparte.

Infasoara locul unde gulerul buchetului intersecteaza manerul, in panglica de catifea. Decoreaza aceasta portiune cu o funda mica tot din catifea in centrul careia poti pune o brosa mica. Pentru ca manerul sa fie mai sofisticat, il poti decora si pe acesta, cu fire de margele puse pe sarmulita, ca in imaginea de mai jos.






Astfel am obtinut un minunat buchet pretios!





Mult succes!


P.S.: Daca faci un astfel de buchet, asteptam cu drag pozele tale! Cu siguranta va iesi un buchet minunat!

Cum sa confectionezi o floare de pus in par - varianta II


De aceasta data iti aratam cum poti confectiona o floare de pus in par, intr-un mod putin mai complicat fata de prima varianta pe care ti-am prezentat-o, insa de un mare efect! Acest tip de floare arata mult mai artistic decat prima varianta. O poti aplica ca si agrafa de par, ca si brosa, ca si accesoriu la poseta sau geanta sau pur si simplu ca si ornament.

Si daca stam bine sa ne gandim, astfel de flori le poti face ca si marturii pentru nunta ta! De ce nu? Le poti face din aceleasi culori pe care le folosesti la intreg decorul nuntii tale! Cand stii ca sunt facute de manutele tale, le vei adora si mai mult! ;)



Aceste flori le poti confectiona din resturi de materiale care ti-au ramas de la diferite haine pe care ti le-ai facut la comanda, sau poti pur si simplu poti cumpara 3 fasii de material numit "organza", de diferite culori. Acest material "organza", este un material sintetic, un poliester matasos, care are tinuta! Este perfect pentru astfel de flori.

(ATENTIE:. Te rugam sa folosesti prudenta extrema atunci cand utilizezi acest tutorial. In acest tutorial vei folosi flacara unei lumanari. Nu lasa copii sau animale de companie in apropierea de flacara, si nu permite copiilor sa se joace cu flacara deoarece se pot produce accidente.)

Pentru confectionarea acestor flori ai nevoie de urmatoarele:

  • material organza;
  • foarfece;
  • lumanare;
  • chibrituri/bricheta;
  • borcan de sticla umplut cu apa;
  • ac;
  • ata;
  • un cleste de rufe, sau orice altfel de cleste cu ajutorul caruia sa poti prinde cercurile din material;
  • o bucata de folie de aluminiu pe care sa lucrezi;
  • margele;
  • agrafa;
  • prelandez sau un lipici puternic. De preferat este pistolul cu baton de silicon.


 

1. Taie cercuri (sau orice forma doresti) din materialul organza, de diferite marimi - preferabil 5 marimi, cate 3 din fiecare. Taie cateva cercuri in plus, sa le ai de rezerva in cazul in care vei strica cateva atunci cand le vei arde pe margine.





2. Intinde folia de aluminiu pe o masa, intr-un loc unde nu prezinta un risc fata de obiecte inflamabile, copii, animale etc. Pe aceasta folie vei lucra aceste flori. Pregateste-ti borcanul cu apa, lumanarea, cercurile din organza si crestele.



3. Cu clestele prinde feicare cerc de organza si trece marginea cercului prin flacara de la lumanare! Acest lucru trebuie sa il faci cu fiecare cerc in parte! Trebuie totusi sa ai grija si sa faci aceasta miscare cat se poate de repede, deoarece acest material arde foarte repede, fiind sintetic.



Sa nu te sperii daca tesatura de pe margine se va curba si isi va schimba culoarea! Asa trebuie sa iasa! ;)




Daca vei folosi un altfel de material in afara de organza, vei observa ca textura de pe margine (atunci cand o arzi), va arata diferit fata de arderea materialului organza, iar culoarea, de asemenea va fii si ea diferita. Odata ce ai realizat aspectul dorit, lasa cercurile sa se raceasca pe folia de aluminiu.

4. Repeta aceasta miscare cu fiecare cerc in parte, pana le termini pe toate. La sfarsit nu uita sa stingi lumanarea! :)



5. EXTREM DE IMPORTANT: Daca tii pre mult cercul la flacara, sau prea aproape, va lua foc imediat! Daca se va intampla acest lucru, pune repede in borcanul cu apa clestele si cercul din material! Trebuie avut grija, deoarece fiecare material este diferit, iar unele ard mai repede ca altele.






6. In continuare, aseaza petalele una peste alta, de la mare la mic, ca in imaginea de mai jos.


7. Foloseste un ac cu ata si prinde aceste petale intre ele, cu un singur fir. Nu uita sa inozi firul la spate pentru a nu se desprinde.




8. Acum alege accesoriul pe care doresti sa il atasezi in centrul florii. Daca alegi sa aplici o margea sau un nasture, le poti coase tot cu un ac cu ata. Daca doresti sa aplici un cristal Swarovsky sau orice altceva care necesita lipirea, folosesti un adeziv puternic cum ar fii prelandezul sau siliconul.


9. In cele din urma, vei prinde agrafa pe spatele florii. Si de aceasta data iti trebuie un adeziv bun, prelandez sau silicon.






10. Pune floarea pe care ai lipit agrapa de folia de aluminiu si las-o sa se raceasca si sa se usuce in functie de recomandarea adezivului pe care l-ai folosit.


Asta este tot! Este cat se poate de simplu! Posibilitatile sunt nelimitate - imagineaza-ti aceste flori stratificate cu panglica, cu plasa, cu tull... sau acoperite cu o plasa cu ajutorul careia sa creezi o voaleta! Poti folosi astfel de flori ca si cadori! Cu siguranta cea mai buna prietena a ta se va bucura de o astfel de floare, confectionata chiar de mainile tale!
Distreaza-te! ;)