Kyanite


Kuanite este un mineral format in conditii de presiune inalta, in cele mai multe cazuri in preajma aluminiului. Culoarea kyanitei este data de diversele impuritati din structura sa.

Calitate, valoare
In cele mai multe cazuri kyanite se intalneste in albastru intens sau albastru verzui. In putine cazuri, kyanite se intalneste in nuante de gri sau alb, dar acestea sunt foarte rare. De asemenea rar se intalneste kyanite care sa aibe o culoare constanta si uniforma, deoarece de cele mai multe ori, piatra va prezenta dungi sau pete - aceasta este caracteristica definitorie a kyanitei. Kyanite albastra de foarte buna calitate poate semana foarte mult cu safirul albastru, dar diferenta intre cele doua este duritatea.
Acest mineral este anizotrop, ceea ce inseamna ca duritatea variaza odata cu directia cristalelor: duritatea 4,5 de-a lugul axei si 6,5 de-a latul.

Ingrijire
Curatarea Kyanitei se face cu apa calduta si sapun neutru: folositi o periuta de dinti pentru a curata in locurile unde se poate aduna praful. Unele pietre de kyanite pot avea suprafete poroase sau moi, de aceea trebuie sa efectuati o curatare gentila. Nu este recomandat sa utilizati produse chimice.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu