Piatra Lunii


Aceasta piatra aparine grupului de minerale feldspati. Este de ajuns sa va imaginati lumina albastruie a Lunii traversand ceata pentru a intelege de unde provine denumirea de "Piatra Lunii". Stalucirea sa se deplaseaza pe suprafata pierei asemeni luminii Lunii.

Calitate, valoare
Piatra Lunii de inalta calitate este din ce in ce mai rara, cu toate ca pietre de calitate mai joasa sunt disponibile si chiar accesibile ca si pret. Piatra Lunii este disponibila intr-o mare varietate de culori. Culoarea de fond poate varia de la incolor la gri, maro, galben, verde sau roz - albatru foarte rar. Claritatea variaza de la transparent la translucid.
Cele mai valoroase Piatra Lunii sunt cele cu stralucire albastra, claritate perfecta, si fara culoare de fond.
O varietate de feldspat este cunoscuta sub numele de Piatra Lunii Curcubeu. Acest feldspat labrador prezinta o stralucire in culorile curcubeului. Piatra Lunii este, de obicei, taiata in forma cabochon pentru a maximiza efectul.

Ingrijire
Piatra Lunii are o duritate de 6-6,5 pe scala Mohs. Astfel, trebuie depozitata separat de ale pietre pentru a evita ca acestea sa o zgarie.
Curatarea Pietrei Lunii se face cu apa calduta si sapun neutru: folositi o periuta de dinti pentru a curata in locurile unde se poate aduna praful.






2 comentarii:

  1. E SUUUPERBA ! FRUMOS ARTICOL..ITI IA OCHII :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te rog sa ma scuzi Manuela! :)) Abea acum am vazut mesajul tau! nu stiu de ce nu am primit notificarea! :*
      Este una din pietrele mele preferate! <3
      Multumesc pentru comment!

      Ștergere